چاپ افست

چاپ افست یکی از انواع چاپ می باشد که سالیان سال است بین مردم و ارگان های مختلف رواج داشته و از طرفی دیگر با سایر روش های چاپ کمی تفاوت دارد.نام دیگر این نوع از چاپ لیتوگرافی بوده که در آن رنگ و طرح را بر روی یک یا چندین غلتک زده و سپس بر روی هر سطحی اععم از فلز,پارچه و چرم می زنند که کیفیت بسیار بالایی داشته و به همین سادگی ها هم از بین نمی رود.

تاریخچه این نوع چاپ به سال 1903 باز می گردد که یک شرکت خبری به نام پیتر پرس برای چاپ محصولات خود از این روش ستفاده کرد.البته قبل از آن (حدود 5 سال قبل) از این روش برای بازسازی یک سری اثار هنری استفاده شده است و به مرور زمان به صنعت چاپ ورود کرد!

نحوه کار دستگاه افست

طرز کار این دستگاه بسیار راحت بوده و در ابتدا آن طرحی که نیاز است بر روی سطح زده شود را به استوانه هایی با نام زینک منتقل می کنند و سپس با روش های مختلف دستگاه را به قدری حساس می کنند که تنها رنگ و نوشته ها مواد شیمیایی رو به خود بگیرند و بر روی کاغذ زده شوند که این کار نیاز به دانش بالایی دارد.در نظر داشته باشید که دستگاه چاپ افست دارای سه اتوانه مختلف می باشد که هر کدام از آنها یک سری کارها را انجام می دهند و از طرفی دیگر بهترین دستگاه ها را کشور آلمان و کمپانی هایدلبرگ تولید و عرضه می کند.

نکته جلب در رابطه با استوانه های زینک که از جنس آلمینیوم می باشد این است که به طور کامل با روش های خاصی اکسید شده اند که مقاومت و سختی شیمیایی اش تا حد زیادی بالا رفته است و می تواند طرح ها را به خوبی بر روی برگه قرار دهد و مشکلی هم برایش به وجود نیاید.

چه تفاوت هایی بین چاپ افست و دیجیتال وجود دارد؟

یکی از مهمترین تفاوت های این دو,هزینه انجام کار در تعداد بالا می باشد که در حالت دیجیتال شما می بایست هزینه زیادی کنید که در چاپ افست این مقدار تا حد زیادی کاهش پیدا می کند و به همین خاطر اغلب نشریات بزرگ و شرکت ها از این روش استفاده می کنند.

سرعت چاپ به روش دیجیتال به نسبت افست بیشتر بوده و از این رو برای کسانی که عجله دارند یا تنها برای یکبار نیاز دارند می توانند از چاپ دیجیتال به شکل رنگی یا سیاه سفید استفاده کنند.

اما اگر می خواهید بر روی اجسام مختلف با جنس های متفاوت چاپ انجام دهید,می بایست به سراغ چاپ افست بروید و دیجیتال هیچ کاری برای شما انجام نخواهد داد.

اگر تنوع رنگی طرح های شما بالاست,پیشنهاد ما استفاده از چاپ دیجیتال است که نسبت رنگ ها و کیفیت در آن بهتر بوده و از طرفی دیگر سرعت بالایی هم دارد.

مزایا و معایب چاپ افست

قطعا هر نوع روش چاپی یک سری معایب و مزایای مخصوص به خودش را دارد و ما هیچوقت از چیزی تعریف بیجا نخواهیم داشت و می خواهیم شما هم با دیدی باز انتخاب کنید که کدام روش چاپ برایتان بهتر است.

مزایا

معایب

فرایند این کار به شکل است؟

فرایند انجام چاپ افست به طور کلی کمی پیچیده بوده و شامل چهار مرحله مختلف می شود که عبارتند از :

  1. غلتک اول که رنگ های اصلی را با خود دارد و از جنس زینک می باشد,با مناطقی که غلتک آب درگیر است و آن ماطق را به طور کامل پاکسازی می کند.
  2. سیلندر پایینی که به آن سیلندر افست نیز گفته میشود در جهت عکس چرخش سیلندر بالایی قرار دارد. با غلتیدن سیلندر صفحه روی سیلندر افست آب کاملا فشرده میشود و جوهر بصورت تصویری آینه ای روی کاغذ پدید میاید.
  3. غلتک نهایی که به غلتک فشار معروف است استوانه ای فولادی است که سبب میشود تصویر غلتک آفست روی سطح چاپی، دقیق و کامل چاپ شود.
  4. این مراحل برای تمامی اقلام چاپی همانند چاپ کاتالوگ آفست، بروشورو … تکرار میشود.
5/5 - (1 امتیاز)